۲۰ درصد زوجین متقاضی طلاق در آذربایجان شرقی سازش کرده‌ اند .

مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: در دو سال دولت سیزدهم، تعداد ۶۹ هزار و ۵۲۱ نفر (زوج‌هایی به تعداد نیمی از این افراد) تحت مشاوره طلاق قرار گرفته‌اند که ۲۰ درصد از آن‌ها سازش کرده اند.
به گزارش نصر، فرگل صحاف اظهار کرد: سازمان بهزیستی در سال ۵۹ از تجمیع ۱۶ نهاد تشکیل شد و اکنون این سازمان بیش از ۵۲ فعالیت کلی دارد و از یک سازمان حمایتی صرف خارج شده و نگاه مردمی و علمی به جامعه دارد.
وی با بیان این‌که بهزیستی، علاوه بر ارائه خدمات توانبخشی، مشارکت اجتماعی و برنامه‌های پیشگیرانه به عنوان متولی سلامت اجتماعی شناخته می‌شود، گفت: اداره کل بهزیستی، خدمات غربالگری را از پیش از به دنیا آمدن تا دوران سالمندی و حتی افراد بالای ۱۰۰ سال انجام داده و با افراد در ارتباط است.
وی افزود: قبل از به دنیا آمدن، غربالگری‌های ژنتیک، موقع به دنیا آمدن غربالگری شنوایی، از سه تا شش سالگی، غربالگری بینایی و سپس در خصوص افراد واجد شرایط مثل افراد دارای معلولیت‌های متنوع، فرزندان بی سرپرست و بدسرپرست و سالمندان خدمات حمایتی انجام گرفته و تشکیل پرونده می‌دهیم.
صحاف با بیان این‌که بهزیستی وظیفه ارائه خدمات پیشگیری به کل آحاد جامعه را دارد، ادامه داد: برنامه‌های پیشگیری شامل برنامه‌های مهارت‌های زندگی و آموزش‌های پیش، حین و بعد از ازدواج، پیشگیری اعتیاد، جلوگیری از طلاق و ... را شامل می‌شود.
وی در خصوص چالش‌های غربالگری نیز اظهار کرد: مشکلی در غربالگری نداریم و تمامی خانواده‌های دارای تک معلول به بالا غربالگری می‌شوند تا قبل از این‌که کودک به دنیا بیاید، در خصوص احتمال به دنیا آمدن فرزند معلول غربالگری، علت یابی، آموزش و راهنمایی شوند.
وی با اشاره به فعالیت ۷۴۶ نفر پرسنل در مجموعه بهزیستی استان، گفت: تعداد کل افراد مستری بگیر بهزیستی استان بالغ بر ۹۳ هزار و ۶۱۶ نفر بوده و ۱۶۱ هزار و ۴۸۵ خانوار تحت پوشش هستند که شامل ۳۱۵ هزار و ۲۵۶ نفر می‌شود. امروز افراد پشت نوبت مستمری نداریم و تمامی افراد متقاضی مستمری واجد شرایط سریعا وارد چرخه مستمری می‌شوند که این امر جزو ویژگی‌های مثبت دولت سیزدهم است. دو سال پیش، افراد به مدت یک سال پشت نوبت بودند و در برخی مناسبت‌ها مثل هفته بهزیستی، مستمری این افراد برقرار می‌شد.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی در خصوص عملکردهای مهم اداره کل بهزیستی در دولت سیزدهم، تشریح کرد: ساخت و تحویل مسکن مددجویان بهزیستی در دولت سیزدهم مورد توجه بوده و در سال ۱۴۰۰ به تعداد ۷۵۱ واحد و در سال ۱۴۰۱ نیز به تعداد ۶۶۲ واحد که در مجموع دو ساله دولت سیزدهم تعداد ۱۴۶۸ مسکن مددجویی ساخت و تحویل مددجویان و معلولان داده‌ایم که نسبت به مدت مشابه قبلی ۲۹.۹ درصد رشد دارد.
وی افزود: اشتغال و تثبیت شغلی مددجویان نیز از دیگر اولویت‌های دولت بوده که شامل ارائه تسهیلات اشتغال و حمایت از بیمه خویش فرمایی و کارفرمایی مددجویان بوده و در این راستا نیز طی دو سال گذشته به اشتغال و تثبیت شغلی ۱۷ هزار و ۶۴۰ نفر کمک کرده‌ایم که ۶.۸ درصد رشد داشته است.
وی از افزایش اعتبار مستمری پرداختی به استان خبر داد و گفت: تعداد مددجویان بهزیستی با توجه به این‌که برخلاف سال‌های گذشته، افراد پشت نوبت نداریم، رشد ۳۴ درصدی در دو سال داشته ولی اعتبار مستمری‌ها ۱۴۳ درصد افزایش یافته است و طی این مدت نیز بیش از ۱۸ هزار نفر از افراد پشت نوبت وارد دور مستمری شده‌اند.
صحاف از ارائه ۴۳ هزار و ۵۶۴ خدمت اورژانس اجتماعی طی دو سال در استان خبر داد و افزود: تعداد ۷۰ هزار و ۲۶۲ مشاوره حضوری در مراکز مشاوره دولتی و غیردولتی بهزیستی استان ارائه شده است. خط ۱۴۸۰ (مشاوره تلفنی) کاملا رایگان بوده و در طول دو سال گذشته به تعداد ۱۴۵ هزار و ۸۵۰ نفر مشاوره ارائه شده که گاهی این مشاوره‌ها تا یک ساعت طول کشیده است.
وی با اشاره به ارائه مشاوره به زوجین متقاضی طلاق، تشریح کرد: سال گذشته فقط متقاضیان طلاق توافقی از طریق دادگاه به بهزیستی معرفی شده و در مراکز مشاوره تحت مشاوره قرار می‌گرفتند اما از پایان سال ۱۴۰۱ تمامی زوجین متقاضی طلاق به مشاوره مراجعه می‌کنند و حداقل چهار جلسه در جلسات مشاوره شرکت می‌کنند. میزان سازش زوجین در این جلسات ۲۰ درصد بوده که از میانگین کشوری که ۱۸ درصد بوده، بیشتر است.
وی با اشاره به فعالیت مراکز نگهداری در استان و ارائه خدمت شبانه روزی به معلولان، سالمندان، فرزندان بی سرپرست، بیماران روانی و ... گفت: اکنون برای ۲۷ هزار و ۵۳۵ نفر در مراکز نگهداری استان در حال ارائه خدمت هستیم. در استان تعداد ۸۳۱ مرکز نگهداری با ۲۹۳۰ نفر پرسنل وجود دارد که نزدیک به ۱۸۵ مرکز نگهداری شبانه روزی هستند.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از رشد ۳۷.۵ درصدی اعطای وسایل کمک توان بخشی در استان خبر داد و افزود: تعداد ۵۶ هزار وسیله کمک توان بخشی در دو سال گذشته تهیه و تحویل معلولان شده و مناسب سازی منزل و خودرو نیز برای ۹۳۹ نفر انجام گرفته است.

برنامه‌های هفته دولت
وی در خصوص طرح‌های هفته دولت نیز اظهار کرد: تعداد ۱۴۶ مسکن در قالب تفاهم نامه کمک به تامین مسکن در حال افتتاح بوده و ۹۵ طرح خوداشتغالی و کارفرمایی نیز آماده بهره برداری است.

آذربایجان شرقی کودک کار دارد ولی کودک خیابانی ندارد
وی با اشاره به تفاوت کودک کار با خیابانی، تشریح کرد: کودک خیابانی، کودکی است که خانه ندارد و در خیابان می‌ماند اما کودک کار به معنی کودکی است که کار می‌کند ولی خانه و خانواده و سرپناه دارد و شب‌ها در منزل می‌ماند. بر این اساس، آذربایجان شرقی کودک کار دارد ولی کودک خیابانی ندارد.
صحاف با اشاره به اعطای فرزندخواندگی به خانم‌های مجرد نیز اظهار کرد: خانم‌های مجرد که واجد شرایط باشند، می‌توانند دختر بچه تا سن ۱۶ سالگی به فرزندخواندگی بگیرند. بر این اساس، طی پنج سال گذشته تعداد دو فرزند خوانده به خانم‌های مجرد داده شده است.
وی در خصوص دلیل پایین بودن آمار فرزندخواندگی، تاکید کرد: زوج‌های بسیاری متقاضی دریافت فرزند در استان هستند ولی تعداد فرزندان واجد شرایط فرزندخواندگی در استان کم است.
فرزندان تحت پوشش بهزیستی اغلب دارای خانواده بوده و مشکل اصلی آن نبود سرپرست نیست بلکه بدسرپرست هستند و نمی‌توان این فرزندان را به خانواده دیگری تحویل داد.
وی در خصوص حمایت‌های بهزیستی بعد از ۱۸ سالگی نیز تشریح کرد: ۱۸ سالگی، سن ورود به زندگی مستقل شناخته می‌شود ولی دختران تحت پوشش بهزیستی می‌توانند تا زمان ازدواج در خانه‌های بهزیستی بمانند و پس از ازدواج نیز برای تهیه جهیزیه و سیسمونی فرزند نیز کمک می‌کنیم و هنگام ورود به دانشگاه نیز، شهریه و حقوق به دختران و پسران اعطا می‌شود.
مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی گفت: معمولا از ۱۵ سالگی برای فرزندان برنامه ریزی می‌کنیم و در کنار درس، یک مهارت را به آن‌ها آموزش می‌دهیم و پس از کسب مهارت نیز وام اشتغال به آن‌ها اعطا می‌شود.