فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم:
بایدن اشتباهات ترامپ را انجام دهد؛ با نظامیان در ایران مذاکره خواهد کرد
رئیس کمیسیون امنیت ملی در مجلس دهم گفت: امیدوارم آمریکاییها اشتباهات جزئی گذشته را تکرار نکنند، بارها گفتم اگر بایدن ایده سیاست حداکثری ترامپ را کنار نگذارد و از آن استفاده ابزاری کند با نظامیها در ایران مذاکره خواهد کرد و با آنها مواجه میشود.
حشمت الله فلاحت پیشه درباره رد پیشنهاد نشست مشترک آمریکا و اروپا با ایران در قالب مذاکرات برجامی گفت: دیپلماسی ماحصل برداشتی است که دیپلمات ها از صحنه میدان تقابل و یا تعامل کشورها دارند؛ بنابراین در حوزه میدانی شرایط به گونهای است که جمهوری اسلامی ایران روز به روز تردیدش به نقشی که آمریکاییها ایفا میکنند، بیشتر می شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مجلس دهم خاطر نشان کرد:اقدامی که آقای بایدن در سوریه انجام داد که به اعتقاد من محدود شده بود و حتی خود آمریکایی ها اعلام کردند دولت آمریکا کم خطرترین هدف را انتخاب کرده است برای این بود که یک ژست به اصطلاح نظامی را نشان دهد و بعد وارد مذاکره شود که این عامل اولی بود که در پاسخ ایران اثر داشت که زمان برای مذاکره کافی نیست و ایالات متحده هنوز نتوانسته است دیپلماسی با ایران را به راه بیاندازد.
وی ادامه داد: موضوع دوم این است که تغییرات معناداری در حوزه تحریم هنوز شکل نگرفته است.آمریکایی ها یکسری اقداماتی را مانند متوقف کردن مکانیزم ماشه را انجام دادند اما واقعیت این است که تاکنون تغییر مهم و معناداری صورت نگرفته است و تلاش ایران این است که تحریم به موضوع مذاکرات بین ایران و آمریکا تبدیل نشود بلکه روند کاهش تحریمها شروع شود.
فلاحت پیشه با بیان این که عامل سوم تحولات منطقه است، اظهار داشت: امروز یک نوسانات جدی در یمن و خلیج فارس شکل گرفت و اقداماتی که رژیم صهیونیستی انجام می دهد برای واشنگتن یک نگرانی جدی ایجاد کرده است و آن احتمال ضعف در مدیریت تحولاتی است که کاملاً به هم مرتبط شده است.
وی افزود:به نظر من آمریکایی ها مجبور هستند در نهایت چند سیگنال یا چند علامت جهت کاهش تحریم به ایران نشان دهند زیرا به خوبی میدانند در یک همچین شرایطی امکان مذاکره فراهم است از همین رو کاخ سفید درباره موضع رد مذاکره از سوی ایران، اعلام کرد که با ۵ قدرت جهانی صحبت خواهد کرد.
این نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آمریکا مجبور است به صورت مستقیم یا غیر مستقیم چند علامت سبز کاهش تحریم را به ایران نشان دهد.
وی ادامه داد:ما امروز در یک مقطع حساسی هستیم که در آن دو طرف یا میتوانند به سمت دیپلماسی و احیای برجام حرکت کند یا برعکس یکسری مشکلاتی جدید شکل دهند که انرژی و توان شان صرف مدیریت این مشکات جدید شود.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست مجلس دهم بیان کرد:به نظر من سیاستمداران دو کشور سعی شان انتخاب راه اول که همان احیای برجام و محدود کردن فضا برای شکل گیری مسائل جدید است. لذا در روزهای آتی باید منتظر بود آمریکاییها در حوزه کاهش های تحریم سیاستهای خودشان به صورت غیر مستقیم یا غیر مستقیم در قبال ایران شکل دهند .
وی ادامه داد:البته یک عامل منفی دیگری وجود داردکه آن هم این است که آمریکا و اتحادیه اروپا اگر این گام را بردارند به نظرم ضربه اساسی به برجام زدهاند و آن زمانی است که تلاش آمریکا برای یک قطعنامه در شورای حکام علیه ایران به ثمر بشیند و اگر کشورهای اروپایی به جای تعویق این کار، به مشوق تبدیل شوند آن موقع ایران دیگر حتی به عنوان میانجی هم به اروپا نگاه نمیکند و رویکرد آن کاملا متفاوت خواهد بود .
فلاحت پیشه گفت:امیدوارم آمریکاییها اشتباهات جزئی گذشته را تکرار نکنند، بارها گفتم اگر بایدن ایده سیاست حداکثری ترامپ را کنار نگذارد و از آن استفاده ابزاری کند با نظامیها در ایران مذاکره خواهد کرد و با آنها مواجه میشود.
وی خاطر نشان کرد: معمولاً دیپلماتها « نه» نمیگویند و این «نه» که به حضور آمریکا داده شد نشان دهنده این است که آقای بایدن عرصه را بر دیپلماسی تنگ کرده است لذا این میتواند مقدمهای برای شکست دیپلماسی باشد.